At indrette et soveværelse på budget, er noget som man ikke skal tage for alvorligt, og som sagtens kan lade sig gøre i elegant format. Da vi bruger en del tid i soveværelset, så er det også vigtigt at investere i det, selvom pengene ikke er store. En god nyhed til dig er, at udtrykkene elegant, moderne og luksuriøst sagtens kan omtale dit soveværelse, selvom indretningen skal ske på budget. Dit fokus skal være på, at skabe et soveværelse som er smukt og komfortabelt – så vil resten komme af sig selv (med lidt hjælp fra denne artikel).

At skabe et smukt soveværelse på budget er muligt, men huske også, at et soveværelse skal være mere end smukt, da det således også skal være komfortabelt og funktionelt. Nedenfor fremviser vi tips omkring hvornår – og hvornår ikke – at bruge dine hårdt tjente penge, og således hvordan du kan indrette dit soveværelse på budget.

Det grundlæggende

 1. Når du køber møbler til soveværelset, brug da flest penge på de møbler der vil blive brugt mest. Dette tæller f.eks. kommoden, garderobeskabet eller måske endda sengen. Møbler, der ikke fysisk benyttes meget, ligesom en tv-stander eller kommoden til det overflødige tøj, skal således nedprioriteres ift. økonomien.
 2. Tjek mulighederne for genbrug. Hold øje med loppemarkeder, secondhand-butikker eller andet, hvor du kan finde brugte møbler.
 3. Møbler lavet af hårdt træ, som eksempelvis eg, vil være langt mere holdbart end møbler lavet af blødt træ, ligesom eksempelvis fyrretræ. Benyt isæt dette, når du følger tip nummer to.
 4. Avancen på møbler er en af de højeste i branchen. Hvis du foretrækker at købe nyt, tage da tiden til, at finde den rette butik, hvor du kan forhandle omkring prisen (for ja, man må godt prutte om prisen i Danmark).
 5. Køb ikke ”soveværelsesættet”, hvor du køber alle møbler til soveværelset ét sted. Dette vil ikke give dig det flotte resultat i soveværelset, som du ønsker.
 6. Vær ikke bange for gør-det-selv mulighederne, som kan gavne dit soveværelset meget, med et lille budget. F.eks. bakke på et stativ som sengebord, hovedgærde af paller eller diverse DIY puder.

Farverne er budgettets ven

At få farver ind i indretningen, er ofte en billige måde, at få en passende stemning. Selvom du er til den helt hvide og kliniske skandinaviske stil, så kan dette også gøres på en budgetvenlig måde.

 1. I et soveværelse har du en fantastisk mulighed for, at male blot en af væggene eller store møbler, som f.eks. dit hovedgærde. Lav herudover en unik væg, hvor du benytter rester af maling, tapet, mærkater til at designe en helt unik væg.
 2. Hvis du ikke har erfaring med farver, når der træffes beslutning om dit soveværelses farveskema, så skal du hold dig til 60/30/10-reglen. Tre farver er som regel mere end nok til ethvert rum. Ved at kombinere en neutral farve med en kølig farve og en varm farve, så vil du skabe et visuelt interessant soveværelse og samtidig opretholde et beroligende miljø. Læs mere omkring brugen af farver her.
 3. For at spare penge kan du lade være med, at male flere gange, og blot benytter den underliggende farve som mønster ved, at have det gennemgående i dine pyntepuder.

Nipsting til billige penge

Når det kommer til nipsting, så er det her, at du kan spare rigtig mange penge. Der er mange penge at spare på nipsting som vaser, kunst og puder (se f.eks. vores prissammenligning). Med mindre du faktisk samler på dem, hvorfor så betale mange penge for produkter, som du faktisk ikke benytter og som blot samler støv.

 1. Du behøver ikke en symaskine for at skabe dekorative puder. Næsten alt du har i hjemmet kan benyttes til at skabe nye puder – næsten gratis (se mere her).
 2. Tjek din lokale butikker for stof- og tapet prøver/rester, hvilket nemt kan sættes i ramme som billige kunst. Klip i stykker og læg sammen på kryds og tværs.
 3. Brug brugt stearinlys på et stort fad eller i flasker, som vil skabe en romantisk stemning i soveværelset. Udover den afslappende stemning stearinlys skaber, så ser det også flot ud i indretning.
 4. Glem ikke dine lampeskærme! Det er nem og billig måde hvorpå, du kan pynte en almindelig lampe og skabe et fedt udtryk. En almindelige lampeskærm giver mange DIY muligheder (se f.eks. denne).
 5. Den bedste måde at spare penge på, er ved ikke at købe de sidste nipsting. Meget lidt dekoration er nødvendig for at skabe et fabelagtigt soveværelse, og de vigtigste nipsting kan laves selv eller findes gratis. Vigtigst er nemlig, at rod aldrig vil skabe en tilfredsstillende indretning. Vælg din indretning med omhu, og vær bevidst omkring, hvornår du skal sige “nej.”