Der findes utallige pyntepuder fra de både danske og internationale interiørproducenter og derfor vil det være rigtig svært for os, at fremvise alle disse for dig på denne side og det vil sikkert også hurtigt blive uoverskueligt for dig. Derfor har vi opdelt alle pyntepuder på baggrund af brands, således du nemt kan se alle pyntepuderne fra et brand af gangen og ikke de tusinde der ellers ville være.

Du skal blot vælge hvilket brand du ønsker at se pyntepuder fra, og derefter vil alle de flotte puder tilknyttet dette brand, blive fremvist. Hvis du leder efter en pyntepude i en bestemt farve eller form har du også mulighed for at benytte nogle af de menupunkter, som filtrer din mange pyntepuder efter netop det behov du måtte have. Rigtig god jagt efter den helt rette pyntepude til dit hjem og din indretning.

Hvor kan jeg benytte pyntepuder i mit hjem?

Når det kommer til at indrette med pyntepuder, så er det vigtigt at nævne, at disse kan benyttes på et væld af steder i indretningen. Pyntepuder kan f.eks. benyttes i de traditionelle områder som f.eks. sofa, lænestol og sengen. Men udover de traditionelle områder kan puder jo også benyttes til at indrette med på gulvet, i hængekøjen, på daybeden og et væld af andre steder. Det er blot med at bruge fantasien og ikke føle sig begrænset af hvad man normalt gør. Det at tænke udover normen er ofte det der adskiller dit hjem fra alle andres og gør det misundelsesværdigt!

Hvis du kigger lidt videre frem i teksten her, vil du finde en række tips til, hvordan du indrette med pyntepuder.

Hvorfor overhovedet have pyntepuder i hjemmet?

Det er ikke alle der er fan af pyntepuder i hjemmet, men de fleste kan godt se idéen. For foruden selvfølgelig at være bløde og rare at have til at ligge op af i sofaen når man ser en god film, tage en lille morfar i lænestolen eller ligge at kramme i sengen, så er pyntepuder også meget dekorative. De pynter og liv til indretningen. Tekstiler er i det hele taget uundværlige i især den skandinaviske indretning hvor det ofte er rå materialer og meget få farver der præger indretningen. Tekstiler, som plaider og pyntepuder giver varme og ro til den lidt kolde og minimalistiske indretning og så er tekstiler i indretningen selvfølgelig også fantastiske når de kolde vintermåneder river og rusker udenfor.

Hvordan indretter jeg bedst med pyntepuder?

Som nævnt tidligere har vi lavet en række tips til hvordan man på bedste vis indretter med pyntepuder i hjemmet. Vi har forsøgt både at nævne de traditionelle steder og måder hvorpå pyntepuder kan benyttes, som de fleste af jer nok allerede er bekendt med, men vi har også forsøgt at tænke lidt ud af boksen og forhåbentligt derved være med til at give jer inspiration og endnu flere spændende og unikke måder at benytte pyntepuder på.

  • Hvis du indretter på en bred flade med pyntepuder, som f.eks. med sofa og sengen, så skal du gå efter et ulige antal af puder.
  • Jo større et samlet areal der er tale om, jo større variation skal der være imellem størrelsen og formen på de enkelte puder. Har du således en 4-personers sofa, så skal variationen imellem størrelsen på puderne være større end f.eks. ved en lænestol.
  • Skab et miks imellem ensfarvede puder og farverige puder, men lad enten en type af pyntepuder går igen, eller lad en farve skala være gennemgående. Formålet er at skabe et synligt sammenhæng imellem pyntepuderne og undgå ubalance for det kan nemt se rodet ud!
  • Jo finere overfladen er på møblet, jo grovere skal overfladen og strukturen være på puderne. Denne regel er ikke altid rigtig, men kan skabe nogle flotte resultater når en ”grov” pyntepude sammensættes med en fin sofa med en næsten glat overflade.
  • Overvej hvilket og hvor meget fyld der skal være i puderne, da man f.eks. i sofaen gerne må kunne benytte puderne til støtte etc. Er pudernes primære formål at se flotte ud, og flyttes de inden afbenyttelse, så er dette selvfølgelig ikke nødvendigt og så kan puder der er fyldt til renden og derfor næsten helt hårde, se rigtig flotte og dekorative ud.
  • Pyntepuder i entréen f.eks. på en lille bænk kan både være praktiske når man skal tage skoene på om morgenen, men det giver også personlighed til rummet og byder gæster velkommen.
  • Mange puder i sengen langs hovedgæret giver et eksklusivt og spændende look, som giver dig følelsen af at du er på hotel. Sørg for kun at benytte ens puder eller pyntepuder hvor farverholdningen er næsten ens.
  • Puder er skønne udendørs og giver nemt en ekstra siddeplads eller dejlig støtte når solen skal nydes. Køber du pyntepuder der er faktisk er beregnet til formålet, så kan de benyttes sommer efter sommer.

Og vi kunne blive ved, for der er så uendeligt mange muligheder for at bruge pyntepuder i indretningen og derved få et personlig og hyggeligt look, som andre vil misunde dig! Hvis du har brug for yderligere inspiration, guides og råd med på vejen, så er der et stort udvalg af blog indlæg, på Pudeguidens inspirations blog.

Hvilke pyntepuder findes der?

Der findes næsten ligeså mange forskellige pyntepuder, som du kan forstille dig og ja måske endda flere end det. De dygtige interiørbrands finder hele tiden på nye og unikke designs og brugen af forskellige materialer bliver kun større og større.

Hvis lige den pyntepude du drømmer om ikke kan fås fra nogle af de kendte brands, så er der stor sandsynlighed for, at de kan findes på sider som Trendsales, Etsy eller Dba hvor der er utallige kreative sjæle, der også laver pyntepuder og sælger ud af dem. Du har selvfølgelig også selv muligheden for, at designe og lave dine helt egne pyntepuder. Det kræver selvfølgelig gå på mod og at du er en smule fiks på fingrene, men det er på ingen måde raketvidenskab at lave pyntepuder og der findes utallige guides på nettet, til folk på alle niveauer.

Hvilke interiør brands designer og producerer pyntepuder?

Der er en lang række danske og internationale interiørbrands der designer og producere pyntepuder. I Danmark er pyntepuder at finder i de fleste kollektioner fra interiørproducenter, fordi de ved at danskerne er vilde med pyntepuder.

Store brands som Ferm Living og HAY er nogle af de danske brands der har haft allerstørst succes med deres puder. De har begge rigtig mange forskellige at vælge imellem og så appellerer deres designs til den brede befolkning. Der er f.eks. kun få danskere der ikke ved hvad en HAY dot pude er for en størrelse. Hvis ikke på navnet, så i hvert fald på udseendet!

Hvilket prisleje ligger pyntepuder i?

Ligesom med så mange andre ting til hjemmet så varierer priserne på pyntepuder også. Brandet og kvaliteten har selvfølgelig en del at sige, men faktorer som størrelse, materialer og om der medfølger en monteringspude eller inderpude har også en del at sige for prisen på en pyntepude. Priserne kan spænde helt fra 50 til 1000 kr. når man snakker pyntepuder og det er derfor en rigtig god idé at lægge et budget for hvor mange penge ens nye pyntepude skal koste før man går ud og forelsker sig i den dyreste.

Her på Pudguiden har du mulighed for at inddele de mange pyntepuder, der er at finde her i prisniveauer. Hvis du f.eks. ved at du har 500 kr. at bruge på en pyntepude, som du skal forære din mor i julegave, så er det blot at klikke på menuen der viser alle pyntepuder der koster til og med 500 kr. Det gør det nemt og mere overskueligt, samt forhindrer at man bliver fristet af en pyntepude, man slet ikke har råd til.

Hvor er det bedst at finde pyntepuder?

Det er ikke svært at finde pyntepuder, både i fysiske boligbutikker og webshops findes der et stort udvalg af pyntepuder i alverdens farver, mønstre, former, priser og størrelser. Der kan ofte være lidt overvældende at kigge på pyntepuder i butikker, da det er svært at danne sig et overblik, men på den anden side har man mulighed for at røre og føle på stoffet, samt se farverne med sine egne øjne.

På webshops er det med at få en overblik ikke det store problem, hvis webshoppen selvfølgelig er sat ordentligt op og du nemt kan navigerer rundt blandt alle produkterne. På webshops har du dog ikke muligheden for at se eller røre pyntepuderne og nogen gange kan det være lidt svært at forestille sig hvor store eller små de er.

Det afhænger selvfølgelig af hvem man er som person, hvilken måde man bedst kan lide at shoppe efter nye pyntepuder på, men en kombination af besøg på både webshops og fysiske butikker er nok det mest tilfredsstillende for de fleste. På den måde har man også gode muligheder for at se om den udvalgte pyntepude skulle være på tilbud et sted, eller priserne blot skulle varierer. På Pudeguiden har vi valgt at hente priser ind fra et stort antal webshops, så du altid kan finde frem til den billigste!