Har du brug for en hurtig forandring i din indretning – skift et par puder eller to og du har straks et helt andet look! Her får du en guide til hvordan du skaber et helt bestemt look ved hjælp af pyntepuder – som både hvis du er til det klassiske, moderne eller traditionelle look, har du mulighed for at finde inspiration lige her.

Det moderne look 

Antal af puder og placering: Gå efter et ulige antal puder, som f.eks. tre eller fem, fremfor at arrangere dine puder i par, som mange ofte vælger. Vælg få men lidt større puder fremfor en masse små, da det hurtigt kan virke uoverskueligt og rodet.

Form og størrelse: Vælg store kvadratiske puder, så der er mulighed for at vise et flot mønster eller en skøn farve, som også kan ses på lang afstand. Rektangulære puder kan også være en mulighed, men gør det velovervejet! 

Stof, farver og print: Bruge en begrænset farvepalet og vælg puder der har store geometriske print på glatte puder. Bomuld, hør eller andre tætvævende stoffer passer godt ind i den moderne stil. Hvis du er til farver kan det være en god idé at vælge en gennemgående af slagsen, som blandt både kan findes i, lysestager, kunst og andet nips i hjemmet, der hurtigt og billigt at skifte ud hvis man en dag skulle få lyst til at prøve kræfter med en ny farve.

Det traditionelle look

Antal af puder og placering: Vælg kun to eller fire store puder, og placer dem i hver sin side af sofaen. Dette giver en følelse af symmetri og orden i hjemmet.

Form og størrelse: Den rigtige størrelse pude til den traditionelle indretning handler meget om hvor stor din sofa er. Men for at få en nydelig proportion i din sofa, så gå efter at pare firkantede puderne i to forskellige størrelser sammen, eller hvis du har lyst til lidt mere spil, så par en firkantet og en rund pude i stedet for.

Stof, farver og print: Velour og silke er to stoftyper, som passer glimrende til det traditionelle og klassiske look. Der er rig mulighed for at bruge puder med tekstur, mønster og farver, men pas igen på at hold det dæmpet, så du ikke skaber et forvirrende udtryk. Derfor er placeringerne af puderne netop så vigtig. 

Det elektriske look 

Antal af puder og placering: Et lige antal puder er i strid at skabe det elektriske look. Tre eller fem puder giver en asymmetri, men uden at ens sofa kommer til at føles rodet. Dine puder skal se ud som om at de lige tilfældigt er, der hvor de nu engang ligger, men de er ikke blot smidt. Prøve at placere to puder i den ene ende af sofaen og de sidste tre i den anden. Det giver en uligevægt, som er gennemgående for det elektriske look.

Form og størrelse: Vælg gerne firkantede puder i nogenlunde samme størrelser. Generelt set foretrækker de fleste en pude i en nogenlunde størrelse, så den har flere funktioner og ikke blot forsvinder imellem fingrende på en.

Stof, farver og print: Være åben over for sjove og anderledes puder, men du skal ikke blot vælge tilfældige ud. Du kan vælge nogle puder ud der matcher og andre der ikke gør, forskellige puder, men i samme stof – ja mulighederne er mange. Det kan dog være en god idé at alle puderne f.eks. har en farve til fælles, for at undgå at det bliver alt for rodet og usammenhængende.