Der er mange, der synes, at der er stor forskel på at date som ung og som senior. Det kan de på nogle måder godt have ret i, for når man har levet end god håndfuld år og har rygsækken fyldt med oplevelser og tidligere forhold, kan det godt være udfordrende at skulle acceptere andres skævheder, og så er det ofte bare lettest at lade helt være.

Men hvis du alligevel savner én at tilbringe hyggelige dage sammen med og ønsker dig mere intimitet i livet, kan det godt være, du bliver nødt til at revurdere dit syn på dating lidt. Her er, hvad du skal være opmærksom på.

Ingen er perfekte

Det ved du sikkert godt, men det er alligevel, som om rigtig mange af os glemmer det, når vi skal ud og date. Især når det kommer til en senior date, kan det hurtigt gå galt, for her vil der i mange tilfælde være tale om to mennesker, der ved, hvem de selv er, og hvad de gerne vil have. Problemet er bare, at der ikke findes en perfekt partner derude til nogen af os. Der vil altid være et eller andet at sætte finger på, og hvis du leder efter det perfekte, kan du hurtigt komme til at lede forgæves.

Det er en rigtig god ide at tænke over, at det er et andet menneske, du er på date med. Det er ikke et idealbillede, og vi har alle sammen nogle forskellige egenskaber, som er med til at gøre os til den, vi er. Ofte kan du lære at holde af detaljer, du først ikke brød dig om, hvis bare du giver relationen tid. Det er bare rigtig ærgerligt at gå glip af et rigtig godt forhold, fordi du ikke lige brød dig om din dates sko. Husk at give andre en chance, før du hopper videre til næste match. Ellers kommer du aldrig rigtig videre.

Det er aldrig for sent at prøve noget nyt

Som senior kan man godt være meget sat i sine vaner. Det er ikke så mærkeligt, for måske har du levet med dem det meste af dit liv. Derfor kan det også være rigtig svært at gøre plads til et nyt menneske, og måske har du nærmest ikke tid til at integrere en potentiel kæreste i din hverdag. Men det kan faktisk være utroligt givende at ryste tingene lidt op, og hvis du giver plads til en ny fantastisk person, vil du måske opdage, at der ikke sker noget ved, at tingene gøres lidt anderledes engang imellem.

Det er selvfølgelig ikke sådan, at du skal lave helt om på dig selv for at glæde din date. Overhovedet ikke. Men vi kan sagtens komme til at sidde rigtig meget fast i adfærdsmønstre, uden der rigtig er nogen god grund til det. I de tilfælde kan det godt betale sig at give slip og miste kontrollen lidt. Det er aldrig for sent at gøre livet lidt sjovere, og du vil helt sikkert fortryde det, hvis du afviser lykken kun for at fastholde vaner, som egentlig ikke betyder noget.