Der har aldrig været så meget fokus på vores klima og en bæredygtig livsstil, som der er i dag, og måske du har overvejet at gå mere bæredygtigt til værks. Der er flere fordele ved en bæredygtig livsstil, for det er ikke kun på klimafronten, du kan spare noget. Også rent økonomisk kan det betale sig for dig at have fokus på dit forbrug, og du kan slippe for overhovedet at skulle overveje kviklån eller andre former for lån. Med et fokus på forbrug og vaner kan du faktisk få styr på både økonomien, herunder kviklån og klimaet.

Den økonomiske fordel: Slip for kviklån

Mange danskere har allerede optaget et kviklån og endnu flere har haft overvejet muligheden for dette. Men kan du undgå at optage et kviklån, så er det den vej, du skal gå. Kviklånet er nemt og hurtigt at optage, og det kan som udgangspunkt se ud som om, du ikke vil løbe ind i nogle grimme overraskelser. Men med kviklån følger også nogle høje gebyrer og renter, og du kan risikere at få årlige omkostninger på over 600%. Dette kan være endnu en motivation for dig, der gerne vil leve mere bæredygtigt.

Kost og forbrug

Først og fremmest spiser vi i Danmark meget kød. Faktisk er vi et af de lande, der spiser mest kød per indbygger i verden, og det betyder også, at vi kan gøre en stor forskel. Spiser du meget kød, så kan du med fordel skære ned for dit forbrug ved at indføre kødfrie dage eller prøve en vegetarisk kost i en periode. I stedet for kan du bruge bønner eller linser i kosten som en erstattende proteinkilde i stedet for kød. Du kan også spise tofu, æg eller falafler, som du ofte finder i supermarkedets køledisk.

Men det er ikke kun på madfronten, at du kan ændre dine vaner og spare både CO2 og penge. Når det kommer til dine materielle indkøb, så kan du også her gøre en stor forskel ved at købe brugt eller genoverveje dine kommende køb, inden du slår til. Tøj- og møbelproduktion belaster især miljøet, og derfor kan du med fordel gøre det til en god vane at kigge efter brugt tøj, inden du køber det i butikkerne. Det er billigere og langt bedre for vores miljø.

Rejser og affald

Den største klimasynder bliver i dag anset for at være flytrafikken, og allerede nu overvejer man afgifter på billetterne. Hvis du vil gå forrest i kampen for en bæredygtig livsstil, så bør du skifte de årlige flyrejser ud med bilferier eller togrejser, der er langt billigere på den klimamæssige konto.

Men også affaldssortering er noget, du nemt kan begynde at gøre noget ud af. Netop affaldssorteringen er noget af det nemmeste for dig at få implementeret i hjemmet, og derfor bør du starte her. Sørg for, at plast, papir og restaffald kommer derhen, hvor det skal. Især plastik er en af de værste materialer at nedbryde for naturen, og derfor skal du være meget omhyggelig med din sortering. Du kan med fordel installere forskellige skraldespande derhjemme, der gør det nemmere for dig at sortere.