Imens nogle mennesker er meget opmærksomme på, hvordan deres søvn påvirker dem, så er andre mindre klar over, hvorfor søvnen er så vigtig. Der er dog ingen tvivl om, at søvnen er en af de vigtigste faktorer, når det gælder et godt og sundt liv.

Derudover er det vigtigt at nævne, at afstresning af afslapning – hvile af kroppen – betyder meget for os. Selvom man ikke altid kan falde i søvn, så er det vigtigt, at man også kan slappe af og ligge godt. Det er lige meget, om man bruger tiden på at læse nyheder om fodbold eller om man sætter en serie på – hvis man ligger godt og behageligt, slapper man også bedre af.

Når det kommer til søvn, er det meget vigtigt, at man lytter til sin krop. Nogle mennesker er ikke ret gode til at acceptere, at de skal prioritere søvnen, og de tænker, at det på sigt nok skal komme. Det kan dog være en farlig og usund spiral at komme ind i.

Mere energi

Det er absolut ingen tvivl om, at stort set alle undersøgelser viser, at man får mere energi i det daglige, hvis man sover godt og nok. Det er en meget vigtig faktor – særligt på den lange bane – hvis man skal kunne fungere optimalt, at man sover godt.

Den information kan for nogle i sig selv være stressende. For hvad nu hvis man ligger og tænker i flere timer, at man bør sove nu, og det så ender med, at man af den grund sover endnu mindre? Det er noget, man kan arbejde med på flere måder.

Først og fremmest kan man starte med at hvile i de timer, man bør sove. Det vil sige, at man accepterer, at lige nu er det svært at falde i søvn, men man får stadig seks rigtig gode timers søvn, og derfor er det til at leve med. Derfra kan man så arbejde på at øge søvnniveauet.

Højere kvalitet

Udover mere energi resulterer søvn også stort set altid i et godt humør og en god dag. Det betyder ikke, at så skal man bare ud og sove 11 timer i døgnet, for så går det selvfølgelig den forkerte vej igen. Rammer man derimod syv-ni timer per nat, er man rigtig godt kørende.

Man bliver bedre på arbejdet, til fodbold, eller hvad man ellers laver i sit liv. Man bliver ganske enkelt bedre til det meste med god og nok søvn.

Et rarere menneske

Det er også værd at tage med, at man formentlig bliver mere behagelig at være sammen med. Det vil sige, at man bliver mere tolerant over for andre mennesker, og man sætter sig nok også bedre ind i deres situation. Kommer man ud i stressede situationer, vil man være mere tilbøjelig til at holde hovedet koldt, så man rent faktisk ender med at løse situationerne bedst muligt.