Hvor finder man det rette billån? 

Er du på eftersøgning efter en hel ny bil eller ønsker man at få byttet den gamle ud med en bedre, men har ej likviderne til det? Så kan et billån være en stærk beslutning for en. Når man skal have et billån er der som udgangspunkt to valgmuligheder ; om det skal være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Forskellen på de to er at lånudbyderen kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, det vil sige låneudbyderen har eje i bilen. Det vil faktisk sige, at hvis man som låneren ikke overholder betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan långiveren tage bilen tilbage og sælge bilen for derved at kunne indfri bilånnet en har optaget. Det kan være en smart løsning, hvis man ved at man kan indfrie ens betalingsbetingelser over tiden, da det her oftest kan være billigere for låneren at tage dette billån. Da renten over låneperioden tit er mere lukrativt. 

Afgørende elementer at være opmærksom på, hvis en påbegynder et Mc lån 

De 2 essentielle elementer du bør kigge på, hvis man skal påbegynde et MC lån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i DKK man låner af giveren for at kunne købe motorcyklen. Løbetiden er den længden på lånet, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er faktisk den mængde penge man bør anvende til erhvervelsen af båden. Så det er noget man selv kan justere på alt efter af hvilken bil man ender med at købe. Løbetiden kan på samme måde ændres afhændig hvor mange penge man har råd til at afdrage billånet på månedligbasis. billånet kan faktisk blive mereomkostningstungt ved at man har en længere løbetid.  

Hvordan skal I påbegynde sit MC lån? 

Hvis du skal vælge hvor man skal tage sit MC lån er det essentielt at kigge på den individuelle rente på det billån I ønsker. Eksempelvis, hvis man går og bør have en ny billån er det klogt at have overblik over om man har penge til at starte det billån. En smart måde at holde overblik er at foretage en samtale med sin bank for at høre hvordan din økonomi ser ud og hvad en har økonomi til. Her kan man selvfølgelig regulere det en smule afhængig efter om man ser sin drømme båd og så kan man stige det en smule. Det er selvfølgelig at beslutte noget, som man kan afbetale i det lange løb. Hvis man bør træffe hvordan ens bådlån skal se ud er det skønt at forstå hvor mange likvider du har i dit månedlige budget til at afbetale på det valgte MC lån.  

Ny eller gammel mortorcykel 

Det er intelligent at man overvejer den normale værdi forringelse som bilen får over perioden. Og om du kan komme ud af et for stort MC lån, for når bilen har erhvervet sig så høj en værdinedsættelse, så du ej kan komme ud af MC lånet ved at sælge den. Står du og betaler for luft og det er selvfølgelig det du mest vil være foruden. Derfor er det esentielt, at du ved at det er denne bil du ønsker at have i en længere periode. Ved en ny bilen tilkommer de den mest omfattende værdinedsættelse, hvis de kører fra forhandleren. Derfra falder båden ikke så stejlt i vurdering. Når man kigger på en gammel model, som er benyttet eller lignende er det afgørende at man for undersøgt standen af båden.  

Så når man beslutter at afbetale billånet over 10 år, men du sælger båd efter 5 år, så afbetaler du muligvis på en bil man ikke længere har, hvilket ikke er klogt.  

Hvis du for eksempel skal få en motorcykel og derfor har brug for et bådlån, så er der nogle regler for at du kan optage et billån.  Man skal være fyldt 21 år gammel, man bør have en årlig indtjening på 180.000 kroner  

Som låntager er der 2 valg i forhold til om det skal være med eller uden førbetaling, altså, at man betaler en del af det fulde beløb fra køb af. Adskillige långivere kræver i dag, at man lægger ti-20 provent af det fulde beløb af med det samme ved køb af en ny båd.  
 
Det kan være utrolig efterænktsomt at få tilbud fra mange differentierede långivere forinden man starter en beslutning om hvor man bør starte sit bådlån henne, da der som tit er en variation.