Hvis man har styr på det med at hækle og strikke, så findes der mange flotte ting man kan gå i gang med. Her på Pudeguiden er det ikke et emne vi mestre og derfor kan vi heller ikke være behjælpelig med diverse opskrifter samt tips og tricks til selve udførelsen. Vi kan derimod godt give jer en masse inspiration til hvordan man f.eks. kan benytte hækling til at få nogle skønne og unikke pyntepuder.

Vi er nemlig vilde med puder og kigger tit efter nye idéer til hvordan man kan lave nogle flotte og anderledes pyntepuder til sit eget hjem. Og hæklede puder er noget af det vi ser af og til og synes der findes nogle rigtig flotte eksempler på.

Flotte hæklede pudebetræk

Der findes rigtig mange opskrifter på hæklede puder, så hvis man har mod på det, er det bare med at komme i gang! Sværhedsgraderne varierer meget og der er derfor rig mulighed for at finde et projekt, der passer lige netop til dit niveau.

Når man skal hækle en pude, kan det være en god idé at overveje hvilket garn man benytter, da en pude jo med tiden bliver slidt en del. Hvis man ikke allerede har en idé om hvilket garn der vil egne sig og samtidigt give det helt rette udtryk, så er den lokale garnforretning altid et godt udgangspunkt!

Hæklede kanter

Hvis man ikke har færdighederne, tiden eller bare ikke orker at begynde på en helt ny hæklede puder, så kan man fint vælge kun at hækle en del af puden, som f.eks. kanterne. Der er flere flotte eksempler på hvordan dette kan gøres alt efter hvilket udtryk man ønsker sine puder skal have.

Man kan vælge at hækle kanter på en eksisterende pude, eller hurtigt ombetrække en af sine monteringspuder, hvis man ikke har en i forvejen som det ville pynte på. Man kan selvfølgelig pynte mange andre dele af en pude med hæklede påfund – det er kun fantasien der sætter grænser!

Pudebetræk af hæklede lapper

Det kan virker uoverskueligt at skulle hækle et helt pudebetræk, hvis man f.eks. er ret ny indenfor denne verden. Derfor kan en god fremgangsmåde være at hækle små lapper f.eks. i forskellige farver, for så til sidst at sy dem sammen til et pudebetræk. Der vil ved sådan et pudebetræk nemt komme en del huller, hvilket bare er en del af charmen, det kan dog være en god idé at gøre det uden på f.eks. en ensfarvede pude, da en monteringspude nemt bliver grim efter kort tid, da den ikke er lavet til at skulle tages i brug uden et pudebetræk over.

Snyde hæklede/strikkede puder

Hvis man ligesom os hverken kan lide at hækle eller strikke, men godt kunne tænke sig en unik hjemmelavet pude, så er der også råd for dette. Tag et smut forbi den nærmeste genbrug eller ryd op i skabene derhjemme, så finder du sikkert et tæppe eller en gammel trøje som enten er hæklet eller strikket! Sådan en sag kan nemt laves om til den flotteste pyntepude!