Tryghed er et bredt og broget koncept. Vi mennesker er alle forskellige, og derfor har vi også individuelle opfattelser af, hvad det vil sige at være tryg.

Fælles for de fleste af os er, at vores fornemmelse af tryghed i høj grad afhænger af, at vi har et hjem, vi kan kalde vores eget. Men den hverdagslige tryghedsfølelse har flere komponenter end som så.

Om at føle sig tryg

De fleste kender til følelsen af ængstelighed. Engang imellem sker det, at vi bliver ængstelige uden at vide hvorfor, men oftest vil følelsen knytte sig til de perioder af vores liv, hvor vi hverken føler os sikre i vores parforhold eller i vores bolig- og jobsituation.

Nogle ting er uden for vores kontrol. Der er ikke rigtigt noget, der kan forberede dig på den usikkerhed, som følger med, at din partner gennem årtier pludselig vælger at forlade dig. Men selvom du ikke kan styre alting, kan du godt tage nogle forholdsregler, som øger din generelle fornemmelse af sikkerhed.  

Sikkerhed på farten

Hvis du er bilejer, ved du sikkert allerede, hvor frustrerende det kan være, når bilen strejker. Af én eller anden grund ender vi ofte med at strande, når vi har allermest travlt. Heldigvis er der hjælp at hente hos Falck Autohjælp.

Falck er én af de største danske udbydere af autohjælp, og med en Falck App til din smartphone, er du sikker på hurtig hjælp, næste gang din bil ikke opfører sig, som den skal. Når du installerer app’en giver du Falck mulighed for øjeblikkeligt at modtage beskeden om din situation.

Luft i din økonomi

Én af de mest udbredte årsager til bekymring blandt danskerne er pengenød. Pengenød kan opstå på flere forskellige måder, men uanset din konkrete situation, er der en god sandsynlighed for, at manglen på penge har en udpræget negativ effekt på dit humør, dit velvære og din generelle følelse af tryghed.

Hvis pengenøden ikke er akut, kan du højest sandsynligt løse problemet ved at lægge et budget og bruge lidt tid på at finde ud af, hvor du kan skære ned.

Men hvis du står med en kæmpe regning, der skal betales inden for nærmeste fremtid, kan du med fordel overveje at tage et mindre lån. Sammenlign forbrugslån og vær sikker på, at du finder en udbyder, som bedst varetager dine behov. Tryghed er en skrøbelig størrelse. Heldigvis er der en lang række ting, du kan gøre for at opretholde trygheden i din hverdag.