Der er mange ting, der spiller ind i din søvnrytme, og nogle af dem kan du faktisk positivt påvirke helt selv! Du har masser af muligheder for at forbedre din søvn, og det er faktisk slet ikke så svært, som man ellers kunne frygte.

Hvis du gerne vil have en bedre søvnrytme, så læs med her og tag ved lære.

Kroppen

Det er både din krop og dit sind, der skal have ro om natten, men det er ikke altid, kroppen er god til at falde til ro. Hvis du oplever smerter i leddene efter en hård dag, eller hvis det er et kronisk problem, så bør du søge lægehjælp for at få dem til ro.

Men somme tider stemmer uro helt nede fra fødderne. Fødderne bærer hver dag hele din vægt, og uanset hvor meget eller lidt du vejer, så er det en belastning for sådan et lille område.

En krop med en sund vægt har det selvfølgelig nemmere, men du kan også hjælpe din fodhygiejne med falke strømper damer eller herrer. Eller måske er det kompressionsstrømper, du har brug for? Det er værd at prøve!

Sørg for at få godt med motion hver dag, eller i hvert fald så ofte som muligt. Selvom du ikke kan tage ud og løbe, fordi du har for travlt på arbejdet, så hold dig i gang, når du kan: Gå til købmanden i stedet for at køre, tag trappen i stedet for elevatoren, eller rejs dig bare hvert 15. minut, når du sidder på kontoret.

Få en god seng med ordentligt tilbehør

En god hovedpude er helt essentiel for at sove godt, og sammen med en behagelig dyne er det kronen på værket, vi kalder sengen.

En god seng spiller en større rolle, end man skulle tro. Lån penge online, hvis du ikke har råd til at købe en ordentlig seng, eller begynd at spare op med det samme. En god seng vil nemlig gavne din krop og dit hoved, og du vil kunne sove meget bedre, når du er helt afslappet.

Den bedste dyne, du kan skaffe dig, er hverken for varm eller for kold – og så skal den gerne kunne give dig en tryghedsfølelse, så du kan sove roligt. Hvis du ofte er ængstelig, så kan en vægtdyne være en god idé. Sådan én er ikke kun til folk med ADHD: Den kan gavne alle slags mennesker!