Har du nogensinde haft en urolig søvn? Der er mange ting, der kan bidrage til dette, men en af de vigtigste er din seng. Kvaliteten og typen af seng, du har i dit soveværelse, kan være afgørende for, hvor godt du sover om natten. Hvis du er på udkig efter nogle måder at forbedre din søvn på, kan du se her, hvad vi anbefaler:

Køb en madras med høj kvalitet

Køb en passende, blød madras – den skal forme sig efter din krop og afhjælpe trykpunkter. Der findes mange forskellige madrasser, der er box-madrasser, indbyggede madrasser i en kontinentalseng. Prøv dig frem i butikkerne. Det er vigtigt, at madrassen hverken er for hård eller for blød. En springmadras kan også være en mulighed, men så starter din jagt på at finde den bedste springmadras.

Køb en specielhovedpude

En hovedpude er altafgørende for, at man sover i en tilpas stilling. Hele kroppen skal lægge vandret når man sover, og det samme gælder hovedet. Det må hverken ligge opad eller nedad, så man ligger skråt med nakken. Det kan give nakke og rygsmerter på sigt, hvis man lægger forkert. Man kan købe hovedpuder, som har en specielhøjde, og man kan tage indlæg ud, hvis puden er for høj.

Køb en kugledyne

En kugledyne er en dyne, som indeholder små kugler i sig. Det gør den luftig og varm. Det kan være meget svært at finde den rigtige dyne til din seng, men du vil sove bedre, hvis du har fundet en dyne, der passer til dig. En kugledyne får dynen til at give en bestemt tyngde omkring din krop, som kan skabe tryghed, hvis man har tendens til at sove uroligt om natten. En kugledyne er også god til små børn.

Undgå elektronik inden sengetid

Mange kan have svært at sove, fordi de kigger på fjernsyn, tablet eller deres mobiltelefon. Disse apparater udsender blåt lys, som stimulerer din hjerne. Prøv at undgå at bruge dem før sengetid. Sæt en timer på 1-2 timer før du skal i seng, og dæmp belysningen i dit rum. Så indstiller du din krop på, at det snart er sengetid, hvilket vil gøre, at du får nemmere ved at falde i søvn.

Sørg for, at der er en behagelige temperatur i soveværelset

Dit soveværelse skal have en behagelig temperatur, ikke for varm og ikke for kold. Hvis du står op midt om natten for at justere din dyne eller dit lagen, fordi det enten er for varmt eller for koldt, er det ikke godt for søvnkvaliteten. I gennemsnit er mellem 18-20 grader passende.

Køb behageligt sengetøj

Hvis man gerne vil sove godt, så er det også vigtigt, at dynen og puden er betrækket med noget sengetøj, som er rart at røre ved. Nogen foretrækker ren bomuld, andre er til bomuldsatin, hvor andre er mere til at glatte satin. Det er en individuel smagssag. Dog er det vigtigst, at du vælger det sengetøj, som du bedste kan lide.

Husk at skifte sengetøj hver 14. dag. Da man sveder meget om natten, og der også ofte er sengemider, hvis man ikke er god til at lufte ud.