Der skal flere ting til, for at vi kan trives i hverdagen. For det første skal vi naturligvis sørge for at sove og spise ordentligt. Vi skal have mennesker i vores liv, som vi holder af, og som kan støtte os, når vi vakler i tilværelsen.

Dertil skal vi sørge for at passe godt på vores kroppe. Måske ender motion og selvpleje ofte nederst på din liste over daglige gøremål. Men det er aldrig for sent at skabe nye rutiner. 

Plej dig selv

Du kan pleje dig selv på flere forskellige måder. Du kan for eksempel sørge for jævnligt at gå til frisøren, huske at file negle og bruge fugtighedscreme, når vejret er koldt.

Udseende er ikke alt, men hvis du er nedtrykt, hjælper det sjældent på situationen, at du aldrig gør noget ud af dig selv.

Supplér gerne din selvpleje med en god omgang motion. Løb en tur, begynd at klatre eller tag en omgang styrketræning.

Hvis du mest er til rolige træningsformer, kan du glæde dig ved, at der efterhånden findes masser af holdbaseret yoga og pilates.

Plej haven

Få ting er mere afstressende end en tur i haven. På dage hvor solen skinner og fuglene kvidrer, kan selv fem minutter udendørs gøre underværker for dit humør. Og trænger din have til et løft, har du et væld af forskellige muligheder.

Du kan for eksempel plante nye storkenæb eller kirsebærtræer. Køb en kirsebær udstener, så du er klar til at modtage dine bær, når træerne begynder at springe ud.

Pas på økonomien

Noget af det bedste, du kan gøre for dig selv, er at holde styr på din økonomi. Penge er langtfra alt, men er du i kronisk pengemangel, er der en god sandsynlighed for, at du har en forhøjet oplevelse af stress i din hverdag.

Måske er det nærliggende for dig at overbevise dig selv om, at din økonomi har det så dårligt, at den ikke kan reddes.

Men faktum er, at det aldrig er for sent for dig at begynde at passe på økonomien. Du kan med fordel allerede nu lægge et budget. Brug en måned på at gemme og gennemgå dine kvitteringer, og find så ud af, hvilke udgifter, der er overflødige.

Du bør også sammenligne forskellige udbydere for eksempelvis at få et overblik over det bedste mobil selskab og den billigste A-kasse. En sund økonomi er ikke uopnåelig. Den kræver blot, at du gør en indsats.