Det kan være svært at finde den helt rette hovedpude. Vil du gerne være sikker i din sag, har vi her fundet frem til et par gode tips, der kan hjælpe dig til en bedre oplevelse med din hovedpude fremover.

Find også dit nye About Vintage ur her.

Skift din hovedpude ud i tide

For det første kan det være godt at skifte din hovedpude ud i tide. Der er mange mennesker, der venter i alt for lang tid med at skifte hovedpuden ud med en ny, og det er en skam.

En gammel hovedpude kan nemt samle på masser af støvmider, hudceller og alskens andet snavs, som ikke er sundt at sove på nat efter nat. Så har du en ældre hovedpude, kan det være godt at skifte den ud med en ny.

Hvordan ligger du, når du sover?

Når du så skal til at finde din nye hovedpude, er der et par ting, du skal have med i dine overvejelser. Det kan blandt andet være at tænke over, hvordan du ligger, når du sover, da det kan have en indflydelse på, hvilken hovedpude der vil være god for dig.

Sover du fx på maven, kan det være en god idé med en blødere og fladere hovedpude, så din nakke kan blive liggende i en god stilling, når du sover. Sover du derimod på ryggen, skal det mindst være en pude med mellemhøjde, så du får god støtte til nakken. Sådan er der forskellige fordele ved hovedpuderne, alt afhængig hvordan du sover.

Hvilket fyld skal du have i din pude?

Derudover kan det være godt at tænke over, hvilket fyld er skal være i din pude, da fyldet jo efterhånden kommer i mange forskellige variationer. Har du fx allergi for dun, som nogle mennesker har, kan det være godt at finde en pude uden dun.

Det kan også være, at du skal vælge at få dig en hovedpude med memoryskum, som efterhånden er blevet en favorit for mange danskere, når de skal have ny hovedpude.

Tænk over størrelsen på puden

Sidst, men ikke mindst, er det også en god idé at tænke på størrelsen af hovedpuden, da du har mulighed for at få både små, store og mellem hovedpuder. Har du været tilfreds med størrelsen på din nuværende hovedpude, er det nok bare en god idé at gå efter den samme størrelse på din næste hovedpude.

Nogle mennesker er glade for en enorm hovedpude, mens andre bare skal bruge en mindre, og måske endda helt flad hovedpude for at sove godt om natten. Det er jo en individuel vurdering, og du skal bare finde ud af, hvilken størrelse hovedpude der passer godt til lige netop din søvn.