Når julen eller fødselsdagen nærmer sig, vil man altid nå til et tidspunkt hvor man begynder at få spørgsmål til hvad man ønsker sig. Folk vil spørge om man har en ønskeliste og år efter år må man skuffe folk. For at sende en ønskeseddel ud er lidt som at sende en bestillingsliste ud, og det kan hurtigt virke lidt overfladisk. Derfor er der mange, der forsøger at undgå dette ved blot at lade folk komme med noget, hvis de ønsker det. Hvis folk insisterer på en liste kan man dog gøre det, at man siger til dem, at man ønsker sig garn. Det kan være, at folk bliver lidt overraskede over dette, hvis man ikke tidligere har ønsket sig garn. Man kan dog sige, at det er fordi, at man har fået en ny hobby, som går ud på at hækle og strikke meget mere. Et dejligt billigt garn at ønske sig, kan du finde her.

Få garn og giv sokker tilbage

En måde hvorpå man kan være helt sikker på, at folk de giver dig garn, er hvis du siger, at de får noget igen. Det er sjældent, at en gave fungerer på den måde, men når det kommer til garn kan det dog godt ske. Du kan slet og ret sige, at hvis du modtager garn så giver du sokker igen. Det vil sige, at hvis folk til juleaften sidder og har pakket kæmpe mængder af denne tykke snor ind og giver den til dig, så får de det tilbage igen. Det kan virke som en dårlig byttehandel for den, som modtager de store mængder garn. Ikke desto mindre er det dog også en god ting for denne person fordi, at vedkommende således får øvet sig på at enten strikke eller hækle.

Har du fødselsdag cirka et halvt år inden juleaften er det perfekt timing. For så kan du nå at have en masse sokker klar til juleaften når den nærmer sig. For så kan du nemlig sidde i flere måneder og øve dig først. Det er klart, at de første par sokker du kommer til at lave formentligt ikke vil være noget du kan give væk. Det er lidt avanceret at lave sokker og det vil derfor kræve lidt øvelse. Men når først du har øvet dig tilstrækkeligt kan du formentligt strikke så hurtigt, at det kan minde om en hel maskine. Og meget snart vil du have strikket så meget af alt dit garn, at du har masser af sokker liggende rundt omkring.

Brug garn til sweaters

Der er nogle mennesker, der altid har det lidt fodkoldt når de er hos andre mennesker. De går rundt og fryser på fødderne konstant og det kan være meget frustrerende for dem. Til de mennesker er det oplagt at bruge så meget garn på at lave sokker.

Der er dog også dem, som slet ikke bruger varme sokker fordi de slet og ret aldrig fryser på fødderne. De har slet ikke i lige så høj grad brug for sokker. Til dem kan man i stedet lave en sweater af det samme garn.