For mange virker store puder i indretning måske lidt bombastiske og pladskrævende, men der er mange forskellige måder at indrette med dem på og alt efter placering og brug, kan det udtryk man opnår, varierer i en høj grad.

Hvad nogle betegner som store puder, vil for andre måske blot være en normal størrelse pyntepude. Her på Pudeguiden har vi valgt at betegne alt over 60 cm, som store puder for at have et udgangspunkt. Pyntepuder kan dog sagtens være helt op til 80 cm. I nogle tilfælde vil vi også benytte gulvpuder til at beskrive de store puder.

Hvorfor benytte store puder i min indretning?

Der er flere grunde til hvorfor vi synes at det er en rigtig god idé at benytte store pyntepuder i indretningen på den ene eller anden måde og vi har listet et par grunde op her:

For at få variation! Mange vælger tit puder i f.eks. 50 x 50 cm og holder sig udelukkende til den størrelse. Vi synes det er en skam, da det ser rigtig godt ud med puder i forskellige størrelser og former i sofaen eller på sengen. Det giver et rigtig flot spil og mange muligheder for ens indretning.

Store puder har rigtig mange funktioner og kan benyttes til andet end blot at pynte i sofaen. Har du f.eks. brug for en ekstra siddeplads forn fjernsynet eller på terrassen, så er store puder det helt rette valg.

De er geniale at benytte i sengen. Foruden at de kan pynte på det store areal når sengen ikke er i brug, så er de også virkelig behagelige at have i ryggen, når man f.eks. læser eller ser lidt tv inden sengetid.

 

Guide til indretning med store puder

Det kræver ikke noget særligt at indrette med store puder, men for mange kan det måske virkelig lidt besværligt og derfor holder de sig fra at købe puder der er over 50 x 50 cm. Vi vil derfor kort forsøge, at opstille et par retningslinjer til, hvordan man kan indrette sig med store puder uden at løbe ind i problemer.

Beslut dig inden køb hvor du forestiller dig at puden skal benyttes og mål gerne placeringen. Det er bedre at være realistisk omkring hvor meget plads der er, end at blive skuffet.

Men hold dig ikke tilbage! Hvis en store pude f.eks. kommer til at fylde mere i f.eks. sofaen end du lige havde troet, så er der altid mange andre steder den kan benyttes.

Kombiner store og små puder. Det giver et flot spil og gode muligheder for forskellige opstillinger. Placer f.eks. en stor pude i en hjørnesofa og fyld ud med små puder rundt om.

Store puder skal have plads – benyt dem på sengen, stuegulvet, børneværelset eller terrassen.

Vær ikke bange for at eksperimenterer og forsøge dig frem. De bedste løsningen kommer oftest ved at man tænker ud af boksen og afprøver!

Glem ikke at store puder har mange funktioner, sørg for at placerer dem, så deres muligheder bliver udnyttet, fremfor den blot står i hjørne.

Eksempler på store puder

Det er ikke alle interiørbrands der forsøger sig med store puder, men der er dog en lang række brands der har en enkelt eller to i deres sortiment. Vi vil her give jer en smagsprøve på hvordan store puder f.eks. kan se ud. I vil opdage at store puder ikke nødvendigvis behøves at være kvadratiske. Dette åbner op for en masse nye muligheder i forhold til placering og brugen af store puder. Vi håber eksemplerne kan være til inspiration.

 

Fluffy puden fra OYOY kan fås i hele tre forskellige farve kombinationer, men den mest populære er nu den sort og grå variation som i ser her. Pyntepuden fra OYOY måler 40 x 70 cm er derfor en lang og lidt smal pude. Puden fra OYOY er utrolig anvendelig på en bænk i køkkenet eller en daybed på gæsteværelset hvor man mangler lidt blødt til ryggen.

Se alle de flotte Fluffy puder her

Ferm Living er nok det brand, der har flest store puder i deres sortiment. Mountain Lake puden her er en lang smal pyntepude på 40 x 80 cm med flotte farver, som kan live hver en terrasse op. Puden er fantastisk som ryglæn eller kramme pude når man ligger og slikker lidt sol. Vær dog opmærksom på at den ikke kan tåle vand og muligvis vil falme hvis den bliver udsat for, for meget sollys. Find puden her

By Nord har flere store puder der måler 60 x 60 cm. Det er selvfølgelig ikke de største puder man kan finde på markedet, men de har en vis størrelse som måske skræmmer nogle væk. Brug de flotte puder fra By Nord med f.eks. dyremotiver som denne i sofaen eller entreen, hvor de pynter og skaber blikfang!

Puden fås i to størreler og i kan se dem begge her

Sidste pude i rækken af store puder vi vil præsenterer for jer i denne omgang, er også fra Ferm Living. Deres store gulvpude, som måler hele 80 x 80 cm findes i to farver og den rosa har vundet manges hjerter. Puden er perfekt til stuen hvor den kan benyttes af hele familien. Den fungerer som en ekstra siddeplads rundt om sofabordet eller liggeplads når hele familien samles foran fjernsynet!

Puden findes også i et helt gråt mønster – find gulvpuderne her

 

Hvor kan jeg handle store puder?

Fordi der ikke er så mange brands der forhandler store puder kan det være svært at finde frem til dem. Vi har på pudeguiden samlet alle de store puder under en kategori, for at gøre det overskueligt for vores læsere at navigerer rundt i de mange pyntepuder og forhåbentligt finde frem til den helt rette!