Home » Blog » Sådan vælger du puderne til lænestolen

Sådan vælger du puderne til lænestolen

Når man indretter med puder, så er det vigtigt at vælge de helt rette puder, men lige så vigtigt er det at vælge møblet herunder. Om det er sofaen, lænestolen eller sengen der er tale om, så skabes den bedste indretningen i fællesskab. Den rette indretning giver dig lyst til, at brygge en god kop kaffe, sætte den rette musik på anlægget og nyde din tilværelse.

De steder hvor man benytter mest tid på at udvælge puderne, er ofte sofaen og lænestolen i stuen. Til disse møbler har man også på forhånd brugt tid på, at vælge de helt rette sammensætninger. Især lænestolen er blevet et vigtigt element i de danske hjem, hvor konceptet ”hygge-hjørne” efterhånden er blevet vigtigt.

Corona

Konceptet går kort og godt ud på, at man har dedikerer et hjørne i stuen (eller andre rum), hvor man har indrettet med en eller flere lænestole, og der er lagt op til hygge. I sådanne situationer er puderne vigtige, og skal vælges med omhu. Hvad man skal være opmærksom på ved lænestol er, at der er mindre plads end i sofaen, og herved naturligt mindre plads til puderne.

Når det handler om at vælge de rette puder til lænestolen, så har vi sammensat et par tips som kan hjælpe dig på vej.

  1. Tænk over ikke at vælge for mange puder, og gerne så ”få” at de stadig kan være i lænestolen imens den benyttes.
  2. Vælg puder i forskellige former således, de kan benyttes til støtte. F.eks. en cylinderformet pude som kan støtte i læn og en 45*45 pude som kan støtte i nakken.
  3. Når du vælger farvene så tænk over objekterne tæt på lænestolen (bordet, lampen, bladene etc.). Da du gerne vil skabe en bestemt stemning i præcis dette hjørne, så skal der være overensstemmelse imellem farvene i hjørnet, og ikke i resten af rummet.

OX Chair

Jo mere plads der er i lænestolen, jo mere plads vil du få til puder. Er du derfor glad for brugen af puder, så kan f.eks. en Ox Chair fra Wegner være en mulighed, som med sin brede form har mere plads til puder end den almindelige lænestol (se billedet herunder).

Sammensætningen af lænestol og pude, skal give den bedste kombination og komfort. Selvfølgelig vil lænestolen såvel som pude være en vigtig del af dette, og herved skal valget af lænestol også begrundes med komfort. Tjek f.eks. Wegnerstol.dk for en oversigt over alle stole og lænestole fra Hans J. Wegner, som med sin 500 stole, har formået at skabe stole og lænestol med fokus på komfort.

Herudover kan anbefalingerne også gå på, at tjekke lænestol fra danse designere som Børge Mogensen, Fritz Hansen eller Jens Juul Eilersen. På denne måde er du sikret flot design, god funktionalitet og fokus på komfort.

About admin

Jeg er en af skribenterne her på Pudeguiden.dk. Jeg vil bruge min viden omkring indretning, design mv. til, at vejlede dig igennem dine køb af puder på nettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*