Home » Blog » Lav dine egne fine skypuder

Lav dine egne fine skypuder

Det er ikke svært at lave sine egne puder, men for at de ikke blot bliver en kopi af en af dem interiørbrandsene designer, så kan det at eksperimenterer lidt med formen være give en sjov og anderledes pude, som ingen andre har.

Og en skypude er både rigtig fin og unik, samtidigt med at den fungere rigtig godt sammen med et par store firkantede puder. Og en skypude er slet ikke svær selv at give sig i kast med. Der vil her kommer en lille guide til hvordan i kan lave sin egen flotte skypude!

Her er hvad du skal bruge:

  • Stof
  • Pudefyld
  • Papir & blyant
  • Nåle
  • Saks
  • Symaskine/nål & tråd
  • Evt. lim

Det er nu du skal til at finde ud af hvordan din skypude skal se ud ved at tegne en skabelon på et papir. Husk at gøre skabelonen lidt større, så du har lidt at sy stoffet sammen med. Når du er tilfreds med resultatet klipper du din skabelon ud. Skabelonen fastgøres med nåle på stoffet. Husk at ligge stoffet dobbelt og med bagsiden ud af.

Besøg din lokale stofhandel og find noget flot stof. Alt efter hvor stor du ønsker din skypude, skal du selvfølgelig sørge for at få nok stof med hjem, men der skal ikke bruges så meget! Hvis du ikke allerede har noget pudefyld liggende, så køb også lidt af det med hjem, så der kan komme fyld i med det samme.

Klip stoffet ud med en skarp saks! Tag dig tid og koncentrer dig – resultatet bliver så meget flottere hvis man har gjort sig umage!

Tag nåle og skabelonen af, men sørg for nye nåle, så stoffet ikke skrider fra hinanden mens du syr! Find symaskinen frem eller nål & tråd, hvis du fortrækker dette. Det kan være en fordel at benyttet nål og tråd for at give pude det helt rigtige udtryk, mens hvis man er ferm på en symaskine, går det selvfølgelig meget hurtigere. Sy de to stykker stof sammen næsten hele vejen rundt. Husk at lade et lille hul være, så du kan vende puden og få pudefyldet ind.

Vend puden og sørg for at rette den helt ud, så den får den helt rigtige facon. Du kan evt. benytte en blyant eller lignende hvis det ikke er til at få fingrene ind.

Så er det tid til at komme pudefyld i! Du kan helt selv bestemme hvor puffet du ønsker din pude, men giv dig god tid og kom kun lidt i af gangen. Det giver det flotteste resultat!

Så er skypuden næsten færdig! Alt der mangler er at lukke det lille hul. Der findes flere måder hvorpå man kan gøre dette alt efter hvor skrap man lige er. Symaskinen er selvfølgelig det hurtige valg, men det kan godt være en smule vanskeligt at få et flot resultat. Nål & tråd giver et fint resultat, men tager også sin tid, så hvis man er lidt doven er lim faktisk også en mulighed!

skypude

Og så har man sin egen unikke skypude! Hvis man er rigtig skrap til at sy kan det selvfølgelig også være en god idé med en lynlås så betrækket kan vaskes, men man får også et fint resultat uden og med den tid og penge man har brugt på det kan man jo altid sy sig en ny, hvis man skulle være uheldig!

Hvis man slet ikke er klar på sådan et projekt her, kan man selvfølgelig også finde skyinspireret fra en række interiørbrands. På Pudeguiden har vi vagt at samle disse puder uden en kategori, for at gøre det

 

About admin

Jeg er en af skribenterne her på Pudeguiden.dk. Jeg vil bruge min viden omkring indretning, design mv. til, at vejlede dig igennem dine køb af puder på nettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*